Вече осми месец пловдивската общественост очаква да бъде създадено новото мегапредприятие, което да обедини трите ОП-та, поддържащи зеленината и чистотата в града. В края на месец май Община Пловдив представи плана да са реформира направи обединението на ОП „Чистота”, „Паркове и градини” и „Дезинфекционна станция”. Идеята е да отпаднат дублиращите се дейности, както и да има по-добра координация.

Тази сутрин читател на TrafficNews е видял дейностите, които извършват служителите на ОП „Градини и паркове” преди реформата. На кръстовището на „Петко Д. Петков” и ул. „Богомил” две жени старателно оправяли градинката на кръговото движение, а три жени зорко следели трудовия процес. За да има паритет, все пак още една жена в оранжеви дрехи се е присъединила към градинарите.

Едно е сигурно – независимо колко работа вършат служителите на ОП-то, тя е добре контролирана.  Въпросът е дали след реформата контролът ще остане същия, или ще успеят да намалят „дублиращите” дейности.

Повече за реформата, вижте в линка:

Новото мегапредприятие в Пловдив – 1358 служители и 17 млн. лв ДМАПредвижда се в предприятието да се влеят ОП "Чистота", ОП "Градини и паркове" и ОП "Дезинфекционна станция"