Замисляли ли сте се защо вратите в автобусите на градския транспорт обикновено са три? Една отпред, една отзад и една - в средата? Мислите си, че е логично? Че това е направено заради удобството на пътниците, заради които в крайна сметка са и създадени въпросните возила? Не сте познали! И каква е функцията на една врата? Да се отваря и затваря, разбира се, ще кажете. Да, ама не!

Оказва се, че според шофьор на автобус №26 призванието на подопечните му врати е да пазят... студеното. И в никакъв случай да не се отварят по спирките, където повече от логично е разни хора да искат да се качат през тях или просто да слязат. Защото... ще избяга студеното. И за да запази температурния комфорт в рейса, въпросният шофьор реши благосклонно да отваря и затваря само средна врата. 

Ама няма значение майка с дете ли чака на задната врата. Или едва кретащ дядо се опитва да си проправи път към заветната средна врата барабар с бастуна си. Или отвън - пак на жегата - на предна врата напразно чака възрастна жена, която така и не разбира, че за да се окаже вътре в автобуса, единственият начин е да се придвижи до средната врата.

Всъщност какво значение имат пътниците?

Сега обаче ще ви опровергаем. Колкото и да не ви се вярва, според въпросния шофьор - този, който закри камерата с ръката си и затова не виждате лицето му, всичко това се прави ЗАРАДИ пътниците. За да им е хладничко. Да не се задушават в жегата, докато се разхождат от единия край на автобуса до другия. Да не се задъхват и от топлина, докато се задъхват от нерви. 

И от стряскащия плюшен дизайн около шофьорската кабина, който е предизвикателство за чувството за естетика на всеки пловдивски пътник. Дори и на тези, които безропотно приемат да се разхождат до средна врата, за да не кършат хатъра на шофьора и мечетата му.

Още истории от нашата рубрика "Бай Ганьо в рейса" четете тук:

Бай Ганьо в рейса: Шофьор на пловдивски автобус 10 минути гърми по телефона - търси си палети ВИДЕО

Бай Ганьо в рейса: Кондукторката спря цигарите, шофьорът пуши вместо нея ВИДЕО

Бай Ганьо в рейса: 8-9-годишен ром отваря врати, пуска мигачи и държи с една ръка волана на автобус №26

Бай Ганьо е кондуктор, пътник съм си аз! Лелка цигари пуши в рейса, а възмутено гледам аз

Бай Ганьо в рейса: Гениално-абсурден ремонт връзва фаровете на автобус №1 към парното

Бай Ганьо в рейса: Шофьор надува гръцко и кара бясно из Пловдив, намига на пътнички

Навън вали и в рейса също! Кондукторите карат пловдивчани да сядат на мокрите седалки СНИМКИ

Бай Ганьо в рейса: В Единицата парното духа студено, а кондукторката затваря вратата ръчно

Бай Ганьо в рейса: Шофьор на автобус се прави на Вин Дизел, кара с 80 км/ч по Пещерско ВИДЕО

Шофьор на автобус №24 кара като луд, минава на червено, затиска с вратата жена, набива спирачки

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат сигнали, снимки и видео. Очакваме вашите сигнали за рубриката "Бай Ганьо в рейса" на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg