Трансмомичето Емили или неин последовател? Този въпрос озадачи софийски шофьор, който вчера публикува видео в социалните мрежи, на което се вижда как човек с рокля и тротинетка хвърчи с 100 км/ч в крайна лява лента. Въпросният неясен водач се  престроява между колите и прави опасни зиг-заг маневри.

Жената, караща тротинетка със 100 км/ч на „Хемус”, се оказа трансмомичето ЕмилиКарам внимателно, спазвам нужната дистанция от автомобилите, заяви водачката

След като авторът на клипа става свидетел на това, позвънява на 112, за да пусне сигнал срещу опасния водач на тротинетката, за който не е сигурен дали е мъж или жена. Шеговития разговор с полицията, той публикува в социалните мрежи заедно с видеото.

Емили, караща тротинетка със 120 км/ч: Не се чувствам виновнаНие си платихме глобата от 50 лева, посочи Тихомир

Припомняме, че скоро имаше скандал с шофирането на Емили по магистралите, като тя заяви, че няма да спре да се придвижва с тротинетката си. Възможно е водачът от този клип отново да е тя. Трябва да отбележим, че Законът за движение по пътищата в момента гласи - забранено е водачите на тротинетки да се движат по пътища, на които максимално разрешената скорост е над 50 км/ч. Самите те нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км в час.