Пловдив е голям и нарушители дебнат отвсякъде. Всъщност Пловдив даже не е толкова голям, особено когато сърцето му е сложено на стент, заради запушена аорта. 

Днес градът осъмна под пълна автомобилна блокада, след като "Цар Борис III Обединител" бе затворен от кръстовището с ул. "Граф Игнатиев" до "6-ти септември", без южната част на Тунела. Това, с което градската управа е опитала да се реваншира, е отварянето на ул. "Патриарх Евтимий", която минава до Четвъртък пазара. Нейната функция е много важна - да бъде алтернатива на направената от скоро еднопосочна "Иван Перпелиев". Така, идвайки от ул. "Митрополит Панарет", в посока църквата „Св. Петка“, шофьорите вече могат да минат по отворената "Патриарх Евтимий", да завият наляво пред поликлиниката и да се доберат до "Мария Луиза". 

Тази възможност обаче се оказа нежелана алтернатива. Десетки коли продължиха да извършват откровеното нарушение, което се превърна в гражданска самоорганизация на движението, а именно карането в насрещното в еднопосочната "Иван Перпелиев". И да ги пита човек защо, след като и "Гладстон" е затворен. 

На фона на задръстванията в града обаче сякаш никой не забеляза или откровено не се заинтересова от нарушителите, които изобщо не бяха само там. 

Десетки коли засичаха движението на бившата Патологична бременност, където идвайки от Сточна гара, шофьорите бяха препращани или я ляво по "Цанко Дюстабанов" или в дясно по "Граф Игнатиев". Проблемът бе, че средната лента беше отворена и "хитри" шофьори веднага се внедриха в схемата. Това не продължи дълго и много скоро полицията затвори достъпа до централна лента. 

Очертава се Пловдив - Европейска столица на културата да се преименува на Traffic Пловдив поне за следващите три седмици, докогато ще продължи блокадата.