Абсолютен хаос властва паркирането по улица „Волга“ в район „Централен“. Десетки автомобили спират, където им се отвори възможност, а спокойното придвижване на този етап остава мираж.

Проблемът се задълбочава с времето, а ремонтът по подмяна на водопроводната мрежа на улицата утежнява ситуацията. Припомняме, че преди месец ВиК стартира подмяна на 200 метра от водопровода на „Волга“. Подменят се и отклоненията, захранващи околните сградите.

TrafficNews се свърза с райкмета Георги Стаменов, който определи ситуацията с паркирането на улица „Волга“ като кошмарна. На този етап не е имало проблем с коли, които пречат на ремонтните дейности, но от ОП „Паркиране и репатриране“ и „Общинска охрана“ имат ангажимент да преместват автомобилите, в случай че те възпрепятстват дейността на майсторите, заяви още Стаменов.

Почти не е имало случай, в който да се стартира ремонт и да не е била нужна намесата на общинските предприятия. В подобни ситуации обаче не можем да стигнем до санкции, просто защото някой не е разбрал, че там ще се разкопава. Понякога живущите нямат друга алтернатива. На улица „Волга“  има големи трудности с паркирането, а скромната дума, която описва ситуацията, е кошмар“, поясни Стаменов.

Районният кмет заяви, че дейностите по подмяна на водопровода вървят по план, но ремонтът там е тежък. Тъй като старата мрежа директно се подменя с нова, а не може да бъде пусната успоредна тръба, това налага спиране водоподаването на близките сгради.

Ремонтът претърпя леко забавяне заради Великденските празници. Тогава преценихме да не се работи, защото това ще създаде голямо неудобство на жителите. По груби сметки трябва да сме готови най-късно до средата на юни“, прогнозира за TrafficNews още Георги Стаменов.