Тениски с руската свастика Z се появиха на витрината на офис точно срещу Гранд хотел Пловдив /новотела/. Собственикът на помещението ги продава по 30 лева и твърди, че по този начин изразява отношението си към войната в Украйна. Според него "много се търсели, защото болшинството хора споделяли неговите виждания". Един от тишъртите е с щампа на руски танк, надпис "Марiуполь" и слоган "Работайте, братia". Вторият модел е стилизиран само със свастиката, а щампата на третият- е танк върху корица на "Братя Карамазови" на Достоевски. 

"Щом хората си слагат украинското знаме в магазините, значи аз също мога да изразя позиция. Това е моята гледна точка" заявява, мъжът , който твърди че се занимава със строителство и е целта му не е да печели от търговията с тениски. Които впрочем са внос от Сърбия. 

Строителният предприемач заявява , че "пътува по целия свят", не вярва на CNN и bTv  и много добре знае какво наистина се случва в Украйна. Според него, новините по официалните канали са цензурирани, в Мариупол /който бе буквално унищожен от руската армия/ сега се строели ударно магистрали и жилищни блокове, а войната всъщност била започната от Украйна, която нарушила Минските споразумения. 

Пловдивчанинът не е съгласен и с политиката на Европейския съюз, която поробвала гражданите на отделните държави, те печелили материални блага за сметка на духавната си нищета, а броят на хомосексуалните заплашително се увеличавал. 

"Опорките" той споделя охотно с всеки, който прекрачи прага на офиса. 

Междувременно тениските със свастики са забелязани както от българи, така и от украинци, които живеят в Пловдив. И тъй като далеч не всички споделят "гледната точка" на господина, те се надяват отговорните институции като полиция и прокуратура да се намесят, за да се нагнетява напрежение в града. Също така призовават НАП да направи проверка на обекта.