Сезонът на ремонтите в Пловдив продължава, а с него и нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци. Освен, че създават неудобство на гражданите и вдигат прах, който всички ние дишаме, останките от ремонтни дейности представляват и грозна гледка за гражданите.

Чували с боклук, вата, стара изолация и останки от мазилка изхвърлиха двамата души”.  Това сигнализира читател на TrafficNews изпращайки ни снимки на нарушителите.

Бяха натоварили целия багажник и задните седалки с чували със строителни отпадъци”, допълни още той.

Снимките са от вчера следобед и са направени на улица "Найден Попстоянов" в пловдивския квартал „Кършияка”.

Възмущението на пловдивчанина се обуслава и от факта, че съвсем наблизо има поставен безплатен контейнер тип „лодка”, предназначен именно за изхвърлянето на строителни отпадъци.

Разстоянието до него е не повече от 500 метра от тук”, допълни още той.

Наша проверка установи, че в момента в Пловдив има три места с поставени безплатни контейнери за строителни отпадъци.

Най-много на брой са пред сградата на ОП „Чистота” на ул. Даме Груев 64А в Кючук Париж. Там могат да се изхвърлят всякакъв вид битови и строителни отпадъци.

Другите две места с контейнери тип „лодка” са в район „Западен” на ул. Дивна 1 и в „Северен” на ул.Еледжик 11.

Доскоро на осем места из града е имало поставени такива контейнери, но поетапно са били премахнати по желание на гражданите, заради множество сигнали за образуване на сметища.

Напомняме, че глобите за подобен тип нарушение са между 300 и 1000 лева за физически лица и от 1400 лева до 4000 лева за фирми и юридически лица.

Ако ние, като граждани, не бъдем по-съвестни и отоворни към околните и мястото на което живеем и където играят децата ни, то няма как да очакваме цялата нация да върви напред в развитието си.