Депутатът на Социалистическата партия на Сърбия Звонимир Стевич подаде оставката си, след като беше заснет да гледа филм за възрастни на мобилния си телефон по време на специалното парламентарно заседание за Косово, предаде белградската агенция Бета, предаде БТА.

Миналата седмица сръбският парламент заседава по предложение на сръбското правителство, като единствената точка в дневния ред беше докладът на правителствената Служба за Косово за преговорите с Прищина в периода от септември миналата година до средата на януари тази година.

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира вчера вечерта, че не е доволен от колебливото отношение на коалиционните си партньори (Социалистическата партия на Сърбия) на парламентарното заседание за Косово, когато СПС не зае категорично страната на Сръбската прогресивна партия на Вучич. Непосредствено след изявлението на президента, в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как депутат гледа клип с експлицитно сексуално съдържание по време на заседанието.

Депутатът Звонимир Стевич е член на парламентарната комисия за Косово. Според информация на Бета, Стевич е подал оставката си днес.