Изискването за спазване на социална дистанция продължава да е неприложимо в междуградските автобуси. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които ежедневно се придвижват от Перущица до Пловдив. 

Преди няколко дни им се наложило да се придвижат с автобуса, който преминава през село Йоаким Груево. Оказало се, че по линията все още се движат малки бусчета. Пътниците в тях били натъпкани като сардини, а противоепидемичните мерки не се спазвали. Мнозина от пътуващите не носели маски. 

Няколко дни по-късно местните жители се натъкнали на същата гледка в автобуса, който потеглил от Пловдив в 14:15 часа. Капацитетът на 25-местното возило бил запълнен, в това число - и местата за правостоящи. Дистанция между пътниците нямало.  

Наш репортер се свърза за коментар с фирмата превозвач. Диспечерите се ангажираха да предадат наш контакт на управителя, но връзка с него така и не бе осъществена.
 
В разговора ни дежурният служител заяви, че автобусите, които се движат по направлението, са с 25 и 50 места, а когато учениците ходят на училище, се пуска и допълнителен училищен автобус. 
 
Всички курсове се изпълняват, категорична бе диспечерката. По думите ѝ не се забелязвала навалица от хора на автогарата в Кричим, където е базиран презозвачът.
 
На различно мнение обаче са пътниците, които твърдят, че има съкратени курсове.
 
"Преди последният автобус от Пловдив за Перущица беше в 9:45 часа, а сега е в 8:45 часа. В събота и неделя са само бусчета. От фирмата "Кричим Експрес" постоянно се оправдават, че пускат малки бусчета заради учениците, които сега не ходели на училище", коментира очевидка.