Контейнери, намиращи се пред ДГ „Марица” в Кършияка, преливат от боклуци. За това сигнализира читател на TrafficNews, който твърди, че неприятната гледка тревожи родителите на децата от учебното заведение. От ОП „Чистота“ твърдят, че извозват отпадъците от контейнерите за смет всеки ден. 

Освен че е нехигиенично и грозно, бурният вятър разнася по-леките отпадъци и ги разпръсква по тротоарите и улицата, смятат родители.

„Гледката е ужасна, а още по-притеснителен е фактът, че това се намира пред детска градина, в която пребивават малки деца. Миризмата от боклуците се разнася и е меко казано отвратителна“, коментира читател на TrafficNews.

Наш репортер потърси становището на ОП „Чистота”, които заявиха, че всички съдове за смесен битов отпадък тип „бобър” се обслужват по график всекидневно в целия град, без почивен ден.

Според маршрутното разписание, сметовоз събира отпадъка от контейнерите край детска градина „Марица” всеки ден около 10:30 и 11:00 часа.

Само два часа, след като потърсихме отговор от ОП “Чистота”, получихме снимков материал, от който се вижда, че контейнерите вече са изпразнени, а покрай тях е изчистено. 

Снимки, пратени от читателския сигнал към 10:00 часа: 

Снимки, пратени от ОП „Чистота” два часа по-късно: