Свикнали сме да обвиняваме държавата за щяло и нещяло – каквото и да се случи не търсим решени, а виновник. И такъв винаги намираме. Понякога, обаче проблемът не са ни управниците, а самите ние. Именно такъв е случаят от двора на Железопътната секция на НКЖИ в Пловдив.

Зад сградата се заформя сметище, а контейнерите си стоят празни. Найлони, кашони, обелки и опаковки, та дори и мебели и строителни отпадъци – гледката, на която почти всяка сутрин от дни насам се натъква пловдивчанка.

Според жената, боклукът се изхвърля съвсем съзнателно в тревните площи и върху пътеката, по която преминават пешеходци.

Обърнахме се към ОП „Честота”, за коментар по случая. Оказва се, че сигнал до момента не е бил входиран в дружеството.

Директорът на ОП „Чистота“ - Димитър Георгиев обясни, че съгласно договор с държавната фирма общинското предприятие е поставило заявения брой контейнери тип „бобър“, които се обслужват по график.

Периодично, на добра воля, при нерегламентирано замърсяване като на снимките се извършва и почистване с едрогабаритна техника.

 „Още в началото на идната седмица ще изчистим този терен, но подобни гледки има на много други места в града. Нека гражданите да пазят и да сигнализират на тел. 112, когато станат свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци“, каза Димитър Георгиев.