Скандал в Общинския съвет в Шумен заради финансиране на скаутски клуб прерасна в бой между съветници, съобщиха местните медии Shum.bg и "Шумен Онлайн". 

Общинският съветник Добромир Драев влезе във физически сблъсък с колегата си и бивш кмет Красимир Костов. Заради агресията председателят на местния парламент Ася Аспарухова прекрати временно заседанието.

Причина за агресията на Драев стана изказване на Костов относно финансирането на скаутски клуб “Мадарски Конник” по повод докладната на първия за отпускане на 15 хил. лв. за финансиране на клуба. Бившият кмет заяви, че през годините скаутският клуб е получил близо 100 000 лв. финансиране от местната администрация.

Добромир Драев отправи остри реплики и към кмета на община Шумен Любомир Христов. После, след като изблъска с ръка Красимир Костов Драев каза обидни думи и на общинския съветник Даниела Русева. 

Агресорът беше изгонен от сесийната зала, но ексцесиите продължиха и навън. Добромир Драев повика полиция и настоя да му бъдат направени тестове за наркотици и алкохол в отговор на отправените от колегата му Красимир Костов твърдения, че е злоупотребил с наркотици.

След подновяването на заседанието, бившият кмет на Шумен взе думата, като поиска да се направи тест за употреба  наркотици на Добромир Драев.

„Аз имам големи притеснения от станалото в днешни ден тук в Общинския съвет. Като видях разширените зеници на Драев имам съмнения за употреба на наркотици“, каза Костов.

 

При тази негова реплика Добромир Драев отново се втурна към бившия кмет на Шумен. Този път не стигна до него като беше спрян от останалите съветници. След това Драев бе помолен от председателя Ася Аспарухова да напусне залата и той го направи.