Мъж от село Долно Осеново разказва, че е бил извикан да прибере тялото на починалата си майка от сградата на болница в Благоевград, но вместо нея, получил тялото на непознат мъж. От болницата отричат да е станала грешка и твърдят, че това е рутинна процедура по разпознаване на починал човек, съобщи Нова тв.
 
В сряда вечерта Емил Каменов получаваобаждане по телефона, че неговата майка е починала в болницата. На другата сутрин Емил отива с траурна агенция да прибере тялото й.
 
"Идваме да я вземем, ходим да правим актове, каквото е нужно… И в последния момент, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва – те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, гледам – мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо – това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я издирват", споделя Емил Каменов.
 
Той разказва, че тялото на майка му е намерено – покрито с чаршаф в Отделението по реанимация. 
 
"Тя въобще не е сваляна в морга. Все пак ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала… как може починал човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е починала? Защо не са вземали мерки да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат нормално… За мен това не е нормално".
 
Емил заяви, че е опитал да потърси отговор от служителите в болницата, но не е успял.
 
"Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви служители, какво правим сега, идвам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж", каза той.
 
От ръководството уточниха, че в моргата е имало две тела. Близките на жената първо повдигнали грешния чаршаф. От лечебното заведение са категорични, че грешка няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. 
 
"Как да не ми е обидно, все пак ми е майка", категоричен е той.