Високи децибели и пиянски крясъци са на път да съсипят бизнеса на семейство българи, които преди две години се връщат от Белгия, за да отворят малък ресторант край Куртово Конаре. Успяват да оцелеят след две години пандемия, но неистовият шум, с който нито те , нито институциите могат да се преборят, гони клиентите им. 

Музиката и шумът, които идват всяка вечер от най- различни по вид празненства в ромската махала, която се намира в края на селото, се чуват така, сякаш уредбата е в градината на заведението. "На моменти музиката е толкова силна, че сервитьорите дори не чуват поръчките на клиентите" , възмущава се собственикът Андон Маневски. Не минава вечер без той и съпругата му Илка да не се обадят на тел. 112, за да търсят съдействие от местната полиция. "Истината е , че полицаите се отзовават в рамките на няколко минути и след като направят забележка на празнуващите, те намаляват музиката. 5 минути след като си  заминат обаче, уредбите се надуват до дупка и всичко започва отначало. Снощи 8 човека си тръгнаха преди да са поръчали" възмущава се собственикът. 

Ресторантът и клиентите му не са единствените потърпевши. Хората от селото, които живеят в съседство с ромската махала, също негодуват срещу системния шумов терор. Миналата година те внесоха писмо, придружено със 100 подписа , с което настояват за по-крути мерки. Но промяна в ситуацията няма. 

Маневски са изпратили писма до кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, до директора на ОД МВР - Пловдив ст. комисар Димитър Балев и до началника на РУ Стамболийски Ангел Керпиев. "Ромите се оправдават с това, че до 23 часа могат да пускат музика, но все пак има нива на шум , които са недопустими. Наистина ли държавата и нейните институции са безсилни пред шепа хора, които ежедневно нарушават законите? И не са ли точно тези институции длъжни да защитят правата и на данъкоплатците?" възмущават се ресторантьорите. Според тях двойния аршин, който се прилага в държавата, е една от причините много българи да предпочетат да живеят в семействата си в чужбина, вместо да се върнат в родината си.