„Сините“ паркоместа около бул. „България“ в Пловдив ежедневно биват използвани от шофьори без налични стикери за увреждане. За това сигнализират читатели на TrafficNews, по чиято информация подобна практика въобще не е прецедент. Нарушаването на разпоредбата обаче има своите последствие. Ако не за самите нарушители, то за хората в неравностойно положение.

„Паркират по цял ден. Ние, инвалидите, не можем да си ползваме правото“, коментира потърпевш пловдивчанин.

От снимка, предоставени до медията ни, не става ясно дали колите притежават стикери или не. Тя обаче разкрива друго нарушение - окупирането на две места от три автомобила. Тази практика се ограничава възможността на хора с инвалидни колички да се възползват от по-големия размер на „Сините“ паркоместа, създаден именно с тази цел.

TrafficNews алармира гражданите да подхождат с по-висока социална ангажираност към хора с увреждания и благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразената гражданска позиция! 

Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg