Паркирането в крайна лента се превърна в често срещана практика на голяма част от пловдивските булеварди. При някои от тях, като например Кукленско шосе това е ежедневие и шофьорите използват най-дясната лента като паркинг. Дори и в тези случаи, обаче винаги се оставя празно пространство около светофарите и кръстовищата, за да може автомобилите да направят завой. Шофьорка на мерцедес, обаче реши, че дори и това място е подходящо за паркиране и  трябва да спре пред светофара на Коматевско шосе в най-дясната лента, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  

„Спрях на светофара на кръстовището на „Южен” и Коматевско шосе в посока Коматево и бях потресен от абсурдното спиране на няколко автомобила в непосредствена близост до кръстовището. Още по-абсурдно бе гледката на мерцедес, който беше спрял точно под светофара. Дори и да иска някой да завие на дясно той няма как да го направи от дясна лента и трябва да предприеме маневрата от средна лента. В този момент се появи шофьорката, която подтичвайки се качи в колата си и когато светна зелено потегли. Дори и да е спряла за малко това в никакъв случай не я оневинява”, възмущава се нашият читател.

В случая не само шофьорката на мерцедеса е в нарушение, ами и всички останали водачи, превърнали лентата за движение в паркинг. А извинението „за малко” не се приема, когато това може да доведе до инцидент.