Опасни тролейбусни жици продължават да висят опасно близко до коли, преминаващи по натовареното кръстовище до Областна управа в Пловдив.

 „Хубаво, че тролеите ги ползват! Жиците ще се разпаднат всеки момента, може това да се случи върху някого“, коментира читател на TrafficNews.

Това не е първият път, в който шофьорите в Пловдив възроптават срещу все още висящите съоръжения, които от години не се използват по предназначение. Преди по-малко от месец пък автомобил на ОП “Паркиране и репатриране“ буквално разкъса висящи жици, в опит да „вдигне“ неправилно паркирала кола. Заради инцидента се наложи движението на бул. "Шести септември“ да остане временно отцепено.  

Паяк вдигна автомобил и отнесе тролейбусните жици пред Областна управаПо автомобила нарушител има щети

Припомняме, че в края на миналата година Общо събрание на кредиторите на „Градски транспорт – Пловдив” АД единодушно реши цялата въздушно-контактна мрежа на територията на Община Пловдив да бъде премахната.  Мотивите са, че дружеството неведнъж е уведомявано от Община Пловдив, че мрежата е опасна, тъй като застрашава живота и здравето на хората. Още тогава това предизвика сериозни дискусии относно това колко резонно е това предложение, тъй като разходите по премахване може да надхвърлят сумата, за която ще бъдат продадени:

Решено! Махат всички жици на тролеите в Пловдив - ще се стигне ли до абсурд с продажбата им?Последното сваляне на въздушно-контактната мрежа струваше 300 000 лева, а жиците бяха продадени за 160 000 лв.