Шофьор блъсна куче край Пловдив, но нe му помогна. Инцидентът е станал вчера на Асеновградско шосе. За това информира защитничка на животните от групата Pet Paw Bulgaria.

Тя разказва, че пътувайки към Пловдив често спира да нахрани три кучета. Едното от тях на име Майк е прието в клиника, тъй като е болно. Когато отишла да даде храна на другите две, видяла как едното лежи безпомощно на платното. През това време говорила със своята позната Дияна Плачкова, които чула всичко.

"Спрях колата и слязох да преместя трупа на кучето, което се каза още живо! Отстрани до мантинелата седеше неговото другарче. Без да се замисля грабнах удареното куче и го качих в колата. То плачеше от болка. Естествено никой не спря да помогне, а само свиреха и едва не пометоха и мен. Тръгнах към клиника в Пловдив и 20-30 метра по-надолу видях спрян "Фолксваген". Мъж и жена оглеждаха колата. Веднага се сетих, че те са ударили моето момиче", разказва жената.

Тя спряла до тях и ги попитала дали те са ударили кучето. Мъжът отговорил, че са го блъснали и я посъветвал да види какво е станало с колата му. При тези думи защитничката на животните побесняла и попитала защо не са оказали помощ на раненото животно, но последвал удар от мъжа по лявата й ръка. Тя изпаднала в паника и започнала да крещи.

След като се успокоила закарала кучето в пловдивска ветеринарна клиника. Там пострадалото животно било прегледано и се оказало, че му е счупен шестия грабначен прешлен. Състоянието му е стабилно. На кучето, което се казва Рая, ще бъде извършена операция.

Пусната е жалба в полицията срещу шофьора, който го е блъснал. Хирургическата интервенция на раненото животно ще струва 1400 лева и вече стартира кампания за набирането на средства.