Опасна шахта в центъра на Пловдив дебне за жертви, сигнализира читател на TrafficNews. Бетонното съоръжение се намира на тротоара пред Централна гара, точно на спирката от градския транспорт.

Капакът е разкъртен на половина и от него стърчат електрически кабели. Дупката спокойно може да погълне човек и да се стигне до сериозни последици.

„Местоположението на отворената шахта създава непосредствена опасност за чакащите точно на това място пътници, както и на слизащите от автобусите. С настъпването на тъмната част от деня, възможността някой да пропадне става още по-голяма, предвид комуникативността на мястото”, пише читател на TrafficNews.

За проблема бе сигнализирано и до кмета на район „Централен” – Георги Стаменов. Той заяви, че веднага ще бъде разпоредена проверка от страна на администрацията.

„Ще бъде проверена собствеността на самата шахта – дали е на някое от телекомуникационните дружества или на градския транспорт. Тогава ще се състави предписание към самия собственик за незабавно отстраняване на повредата, тъй като действително шахтата е опасна”, каза Стаменов.