Чакаш на червен светофар и пред очите ти пасажер отваря вратата и си изхвърля чашата за кафе на пътя. На меко казано "селяндурската” проява се натъкна читател на TrafficNews.

Случката възмущава не само него, но и всички отговорни граждани, загрижени за опазването на околната среда чиста и подредена. 

"Много от чакащите в автомобилите го изгледаха невярващо", посочи очевидец на кафеджийските терзания по хвърляне на амбалажа. 

От разказа му стана ясно, че грозната сцена се е разиграла на бул. „Северен” на кръстовището с Брезовско шосе.

"Пътник от автомобил със старозагорска регистрация най-безцеремонно изхвърли чашката си през вратата на колата. Автомобилът му чакаше, както всички ние на червен светофар. Изведнъж просто отвори вратата, ние помислихме, че ще слиза, а той протегна ръка и просто хвърли поредния търкалящ се боклук по улиците. Че какво толкова, защо да се разхожда до кош?

Със сигурност ще има хора, които ще си кажат:

"Еее…една чашка, какво толкова”, но ако всеки един от нас разсъждава по този начин, светът ще се напълни с боклуци, разнасящи се в природата и в душите ни.” , пише възмутеният ни читател.

До 3 000 лева глоба грози нарушител, изхвърлил боклук на непредназначено за това място, но това изглежда никак не плаши мъжа, при който видимо байганьовският синдром е силно развит.

Въпреки изобилието от контейнери предназначени за изхвърляне на отпадъци е видимо, че търпението и културата на такъв тип граждани тотално липсва, съдейки че приемат за нормално да изхвърлят боклука си на улиците, по които вървят техните деца.

TrafficNews отправя призив към всички граждани, които искат да живеят в по-добра среда, да се въздържат от подобни прояви и вместо да пречат, нека помогнат за опазването на природата.

Благодарим на всички граждани, които не толерират подобно поведение и сигнализират при всяка забелязана нередност!