Не дом на покойникът, а депо за боклук.Така асеновградчанка описа гробището в града. Жената се свърза с медията ни, за да разкаже в какво състояние е заварила гробовете на близките си.

Домът на покойникът се намира до ромската махала. Всеки ден жителите на квартала изхвърлят боклука си не в съдовете за смет, а през оградата и в гробищния парк. По думите на жената това е всеки ден и въпреки акциите от страна на Общината и полицията, ромите продължават да правят каквото си поискат.

„Асеновградските гробища приличат на депо за смет. Първо е неуважение към починалите и второ така се разпространяват вируси. Никой не е длъжен да рине мръсотиите и боклуците на ромската махала от гробовете”, пише жителката на Асеновград.  

Наш репортер отнесе случая до Община Асеновград.  Оказва се, че всеки ден служители на почистващата фирма на града, почистват пространството около гробищата. През почивните дни пък на място се извършват изненадващи проверки от инспектори и полиция, а нарушителите се санкционират.

Само за изминалата седмица в крачка са били хванати 6 души, които са изхвърляли боклук на гробищата. Те са понесли наказания.

В момента в Общината се обмислят различни варианти за спиране образуването на нерегламентираните замърсявания. Отново на място ще бъде извършена проверка, увериха от администрацията на Община Асеновград.