Осъдиха младо семейство от Австралия, поставило бебето си на веган режим, на 300 часа обществен труд. Заради диетата детето е доведено до изтощение и рахит, съобщи Ей Би Си. Още миналата година на 33-годишната майка и 35-годишния баща са повдигнати обвинения, след като през март дъщеричката им получава пристъп и е хоспитализирана

Семейството е хранело детето в съответствие с „консервативен веган режим” в продължение на първите 19 месеца след раждането. Основно на бебето са давани овес, зехтин, оризово мляко, зеленчуци, плодове, картофи, ориз и тофу. В резултат на диетата теглото на бебето е останало непроменено от раждането – 4,9 кг, не му били поникнали и зъби. При прегледа докторите установили, че дето е развило и остеопения - ниска плътност на костите, съобщава БТВ.

Родителите са признали вината си още през декември тази година. Tе плакали по време на делото, когато станало дума за здравословните проблеми на дъщеря им и се извинили, че не могли да й осигурят нормални условия на живот. Детето е предадено на грижите на други свои роднини в Куинсланд.