Навръх празника на Пловдив и на Съединението, жители на пловдивския район "Тракия" са без вода. За това сигнализираха сами те в редакцията на TrafficNews.bg

Същинска река тече в района около блоковете 82-92, като изкопът започва от ТЦ "Аримаг". Причината е аварирал водопровод, който по думите на живущи там от 10 години насам постоянно се пука, а от 15 август тази година е започнала работата по неговата подмяна.

"От 20 дни е разкопано и имаме вода само по 4-5 часа на ден. През останалото време тече по улиците, а от ВиК не работят следобед. Ние в кв. Тракия не сме ли граждани на този град? Защо ни подлагат на това унижение и страдание? Говорим за пълна липса на питейна вода, това е геноцид", възмутена е читателката ни, но пък допълни и че днес навръх празника работници на водното дружество копаят в района.

По въпроса за аварията потърсихме са коментар за TrafficNews.bg главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.

"Аварията не е една. За 1 година там имаме регистрирани над 15-16 аварии заради силно компрометирания водопровод. Именно затова предприехме пълна подмяна на този водопровод със собствени сили и без участие на Общината. Тъй като в момента е пиков сезон и стават и други аварии, а и разчитаме само на нашия ресурс, не можем да отделим толкова хора и техника - затова ремонтът в този участък става малко по-бавно от колкото и на нас ни се иска", обясни Гълъбов.

Той увери, че от "Водоснабдяване и канализация" правят всичко възможно за по-бързата подмяна на амортизиралия водопровод, който в по-голямата си част вече е изкопан. До края на следващата седмица се очаква обектът да бъде финализиран, а след това да се пристъпи и към довършителни дейности по възстановяване на прилежащата инфраструктурата и настилка.

"Молим за още малко търпение нашите абонати, тъй като и ние сме изправени пред сериозни трудности. До края на следващата седмица се надявам да сме готови с подмяната на водопровода и водоподаването да бъде възстановено изцяло", допълни Гълъбов.

Днес по-късно предстои главният инженер на "ВиК" и кметът на "Тракия" Костадин Димитров да се срещнат с гражданите, които живеят в района.