За окаяното състояние в зоната до ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив на ул. "Сава Муткуров", сигнализира читател на TrafficNews.

Тротоарите, през които майки и бащи водят децата си на училище, са разбити от преминаващите коли. Автомобилите минават през пешеходните алеи, за да паркират в някога билите зелени площи до оградата на школото. Така зоната е превърната в паркинг, а състоянието на настилката е покъртително. 

"Тротоарът е тотално разбит, всички плочки са вдигнати и са се образували кратери, които се пълнят с вода", съобщи човекът, заснел абсурдната гледка среда до образователна инфраструктура. 

Според мъжа основният проблем за състоянието на зоната са гариращите превозни средства, но е факт, че места за паркиране не достигат. Затова той предлага да се направи пешеходна алея до оградата на училището, а сегашният тротоар да стане паркинг. Така ще се предпазят преминаващите хора и деца, но и ще има място за автомобилистите, смята той. Друг е въпросът, че за ремонт за необходими значителни средства. 

Проблемът в зоната не е само паркинги и тротоари. Счупени пейки и огромни тръби "красят" пейзажа, въпреки ежедневния човекопоток и множеството деца от училището и детската градина само на метри.