Малчугани са изпотрошили великденската украса на площад "КИАЦО" в Казанлък. Тя е била поставена на Лазаровден, а служители на администрацията се натъкнали на грозната гледка няколко дни по-късно. 

"От видеонаблюдението се виждат ясно лицата на малки деца, чиито майки са седнали наблизо и по никакъв начин не реагират докато децата им чупят, разнасят и обезобразяват играчките, поставени там, за да ги радват. Вижда се родителското бездействие към явно некрасивите постъпки на техните деца. Всичко това доведе до ограждането на украсеното пространство. За съжаление, подобно лошо отношение се наблюдава и към голямата пъстра кошница в парк „Розариум“, обвито със силно родителско безразличие", гласи публикация в социалните мрежи. 

"Наближават празничните дни, когато ще имаме повече време за близките си хора и разходки. Нека родителите сте тези, които да дадeтe добрия пример на своите деца и проявяватe отношение към възпитанието и действията им към общинската собственост на публични места! Направеното от Общината е за Ваше удоволствие и добро настроение", апелират от администрацията.