Ученичка беше подмината от двама шофьори на градския транспорт в Пловдив, докато чака автобус, с който трябва да стигне до училище. Момиченцето явно „не е било забелязано” от управляващите рейсовете, или те просто не са сметнали за необходимо да спрат, за да се качи.

Спирката се намира на булевард „Александър Стамболийски” №58 в квартал „Южен”. Това не е първият случай в който пловдивчани се обръщат към редакцията ни, за да изкажат възмущението си от обслужването и качеството на обществения транспорт.

От човешка гледна точка е редно да се отбележи, че в ранните часове на деня температурите вече са доста ниски, а и валежите не са спирали вече няколко дни.

Ето и целия текст изразяващ възмущението на майката на детето:

"Здравейте, 

Искам да подам сигнал и да се оплача от нечовешкото отношение от страна на двама шофьори на автобуси №1 и №16, които тази сутрин между 06:30 и 06:40 са подминали, без да спрат на спирка №21 в ЖК Южен, където е чакало само 14 годишното ми дете, отивайки на училище! Не мога да повярвам, че има толкова ужасни хора, да видят детето и да го подминат. Разбира се, не очаквам да има последствия за тях, при положение , че общината от години е безсилна да ги контролира, но все пак реших да ви пиша и да изкажа възмущението си! Предполагам, че в бъдеще ще е по-добре да прекося целия град на два пъти,за да я закарам на училище с автомобила си и да се "погрижа" още малко за чистотата на въздуха в града ни!"

Припомняме, че районът е един от най-натоварени в момента, що се отнася до трафика и „изхода” от квартала е изключително бавен. В този ред на мисли неспирането на един автобус или изпускането може да коства закъснение за училище, работа, болница и тн.