Собственикът на бедстващото кученце, завързано на тераса в пловдивския квартал "Кючук Париж", е издирен и задържан за 2 часа от полицията. Както TraffficNews съобщи, граждани сигнализираха, че ежедневно животинката е връзвана по жесток начин на балкон с провесен къс синджир, така че да не може да легне и седне. Освен това четириногото е оставяно без вода и храна и скимтяло тъжно почти постоянно. 

Днес екип на БАБХ посети адреса на ул. "Студенец". Те са поискали съдействие от полицията, за да бъде установен собственикът. Оказва се, че в апартамента живее младо момче, стопанин на кучето. Не са ясни причините, поради които го държи навън, но според свидетели майката на момчето била противник животното да бъде оставяно само в апартамента. 

Младият мъж е заведен в полицията да даде обяснения. Ако се открият нарушения, ще му бъде съставен акт.

Съдбата на кучето обаче остава неясна. Според присъствали на отвеждането на стопанина в районното управление, той е обяснил, че кучето може да бъде закарано в друг имот.

След посещението на униформените животинката е била освободена и вкарана вътре в дома. Мъжът е предупреден за това, че трябва да спазва принципите на хуманно отношение към животните и да не нарушава законите.

Групата граждани, поели в свои ръце съдбата на бедстващото животно, обаче са категорични, че кучето трябва да бъде иззето от стопанина и настанено на безопасно място. Те се организират да посетят адреса тази вечер и да разговарят със собственика, за да осигурят нормален живот за кучето. 

От БАБХ и полицията отказаха да дадат повече подробности, тъй като случаят е поет от Прокуратурата. 

Куче бедства в Пловдив! Не може да легне, вързано е с провесен метален синджир на балконЖивотинката няма храна и вода