Служител на реда системно си позволява да притеснява гражданите, паркирали на „неговите” места. Това твърди читателка на TrafficNews, която се свърза с нас, за да разкаже за своеволията на мъжа. Тя сподели, че мъжът си е присвоил няколко паркоместа в Смирненски и си позволява да тормози всеки, който паркира там.

Пловдивчанката твърди, че мъжът заплашва хората, като дори звъни късно вечер, като се представя за дежурен от КАТ и принуждава шофьорите да преместят колите си.

„Всъщност въпросното лице си присвои път без изход зад трафопоста на ул. „Генерал Никола Иванов”, където струпва личните си коли, ремарке, мотор и това при наличие на цял паркинг с много свободни места, който притежава военния блок на бул. „Копривщица”, разказа тя.

Жената твърди, че това се случва от пет години и е крайно време униформените да престанат да се възползват от служебното си положение за различни цели. 

„Не смятам, че е законно в извънработно време да се проверяват номера на коли и собственици и да им се звъни посреднощ. Аз бях посрещната от въпросното лице с думите “ Ти нормална ли си, ма? Гледай утре пак да спреш тука и ще видиш какво ще ти се случи!”, добави жената. Тя не знае името на полицая, но била сигурна, че е служител на МВР. 

Автомобилът, който тя шофира се води на името на майка й, която няколко пъти тя се е оплаквала, че и звънят късно през нощта и я заплашват да си премести колата.

Бел. Ред.: Малко по-късно МВР се самосезира по случая и обеща проверка.