Парковете в Пловдив продължават да са затворени, както се изисква в дните на извънредно положение в страната. В същото време мерките по КПП-тата са затегнати по Великденските празници и се допускат да преминат единствено граждани, които имат основателни причини за пътуването си.

Това обаче не попречи на пловдивчани да излязат на въздух и да се радват на хубавото време.

Десетки изобретателни семейства решиха да си направят пикник… в индустриалната зона в район „Тракия”. В неделния ден полянките в района се изпълниха с автомобили. Деца и кучета тичаха по тревата, а родителите им бяха разпънали одеяла и хапваха на въздух.

„Ако се чудите къде хората прекарват карантината. А уж полицията глобява и не трябва да се събираме, но явно това не важи за голяма част от „Тракия”, коментира читател на TrafficNews, който изпрати и снимка.

Припомняме, че органите на реда проверяват междублоковите пространства и зелените площи в почивните дни, като се следи зорко дали хората са с маски, има ли събирания на големи групи и спазва ли се необходимата дистанция. За два дни в Пловдив и областта са съставени над 360 акта по Закона за здравето.

Оказва се обаче, че има и хора, които винаги намират начин да заобиколят забраните. Въпросът е на каква цена.