Мръсна вода тече от чешмите на пловдивчани за пореден път в последния месец. Този път обаче проблемът изглежда далече по-сериозен. От изпратените до редакцията ни снимки се вижда, че от чешмите на хората буквално излизат строителни отпадъци.

„Вижте какво излиза вече 2 дни от чешмата ми, на улица „Граф Игнатиев” и улица „Борислав” на центъра на Пловдив. Това нещо в парчето плат го събрах само за 15 мин. след като го поставих на смесителя. От вчера до днес излезе около половин килограм – бял пясък прилича на вар или кварцов пясък. Може би се дължи на ремонта на улица „Богомил”, макар да е на почти 2 км. от жилището ми”, разказа читател на TrafficNews.

Той апелира хората живеещи в района да не пускат топла вода, защото бойлерите се пълнят целите с тази смес.

На дежурния телефон на ВиК никой не отговаря, така че гражданите не могат да получат информация какво точно тече от чешмите им. Това би трябвало да е вода, годна за пиене, за битови нужди и къпане.

Припомняме, че преди около  десетина дни, от чешмите в Смирненски течеше мътна субстанция вместо вода, а преди около 3 седмици подобна беше ситуацията отново в центъра. Тогава отново никой от ВиК не се ангажира да обясни на какво се дължи замърсената вода и какъв е химичният ѝ състав, безопасна ли е за консумация и кой ще поеме отговорността.