Автомобили ежедневно спират в нарушение на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 55 в кв. "Гагарин", сигнализира читател на TrafficNews.

Пловдивчанката негодува не само срещу погазването на закона, но и срещу нарушаването на личните ѝ права.

"Гаражът ни непрекъснато е блокиран от автомобили. Не можем да го използваме", коментира жената пред редакцията ни. Адресът се намира точно в Т-образно кръстовище. Отделно редица автомобили спират на тротоара по продължение на улицата. 

Припомняме, че според Наредбата на община Пловдив се допуска престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най- малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

От друга страна в същата наредба е забранено спирането на кръстовища и на по-малко от 5 метра от тях. Спирането пред гаражи също е напълно забранено. 

В кръстовище, пред гараж и на тротоара - колко такива нарушения виждате в една снимка?

Припомняме, че в Общинска полиция има дежурна служба, която отговаря за глобите за неправилно паркиране и към която всеки пловдивчанин може да се обърне за да сигнализира за неправилно паркирали автомобили или да съобщи за блокиране на гаража му.