По-често вече можем да станем свидетели на безотговорност от страна на пловдивски родители. Читател на TrafficNews се e натъкнал на нередност на пътя в квартал Каршияка. Той сигнализира до медията ни, като изпрати снимки от натоварения бул. „Дунав”, на които се вижда как малко дете на не повече от четири години се вози в скута на шофьор, управляващ лъскав автомобил с марка „Ауди”.

По думите на читателя ни, настойникът на детето е управлявал автомобила без колан и очевидно цели да превърне детето си в "тариката Фончо”, но не се замисля за последиците, които може да доведе това на пътя. Според Закона за движението по пътищата, децата трябва да се превозват в подходящо за възрастта им столче за кола до 12-годишна възраст или до достигане на 150 см височина. И все пак децата под 12-годишна възраст, дори и да надвишават тази височина, не могат да се возят на предната седалка без столче.

Безотговорност! Дете се вози на предната седалка на пловдивски булевард без колан и столчеСпоред свидетел момченцето не е било на повече от 4 години