Докато от Община Пловдив събарят едни незаконни постройки в Шекер Махала, други никнат по тротоарите на етническия квартал. Припомняме, че в края на април месец тази година от район „Северен“ разчистиха улица „Деница“ и тротоарите ѝ от постройките, издигнати без разрешение.

Пресечка по-надолу по улица „Дилянка“ вече кипи пореден строеж. Около постройката обаче, започнала да се строи преди около месец, никъде няма да видите табела, обозначаваща законността на строежа или инвестиционното намерение на възложителя.

Хората си строят без документи, без указания, без нищо. Няма ред. На тротоара не може да се минава от боклук и строителни материали. Няма как да станем "Европа" с това беззаконие“, посочва пловдивчанин, сигнализирал TrafficNews по казуса.

По-голяма част от местните нямат идея какво ли ще „изникне“ там, когато строежът бъде завършен. Някои обаче разказват, че се планира това да бъде жилищна сграда.

TrafficNews потърси за коментар районния кмет Стоян Алексиев. Той коментира, че сигнал за тази постройка е постъпил преди дни и е констатирано, че е незаконна. В момента се изготвят протоколи за събарянето ѝ.

Той припомни още, след влизането на багери на ул. „Деница“ в Шекер махала пред месеци са успели да свържат улица „Напредък” с улица „Дилянка”.