Бетонирани гора и дървета, колкото и ужасно да звучи - това се случва по пътя София - Варна. За това алармира Станимир Станиславов, който пътувайки в района е заснел унищожената флора. 

Според възмутения мъж, бетонът е излят точно до отклонението за машините, които строят новата магистрала. Намира се преди да започне работещата част от магистрала "Хемус" около Търговище.

"Виждате как са унищожени дървета по най-дивия начин. Не знам коя компания строи, за да пратя и там тези ужасяващи за българската екология кадри", пише до БНТ възмутеният гражданин.

Строителството на отсечката между Белокопитово и Буховци, която е с дължина от 16,3 км, трябваше да бъде завъършено през 2020 година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Автомагистралната отсечка ще бъде с по 2 ленти за движение в посока, 2 ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на пътен възел "Буховци" при пресичането на АМ "Хемус" с пътя Буховци - Макариополско, както и пътни връзки с п.в. "Белокопитово" и с пътя Търговище - Варна. В рамките на проекта ще бъдат изградени също 7 виадукта, 10 селскостопански подлеза и мост над р. Пакоша.