За поредно нарушение на закона, но и на нормалното предвижване на пешеходци, сигнализира читател на TrafficNews. 

Сцената с погазения тротоар, която се е превърнала в неразделна картина от ежедневието на пловдивчани, този път е щракната на ул. "Жан Жорес" в широкия център на града. 

Снимките показват два автомобила в нарушение - джип със софийска регистрация, качил над половината от колата върху пешеходната зона, както и джип с пловдивска регистрация, чиято предница се е настанила върху тротоар, при това в кръстовище. 

Пловдивските улици отесняха за хилядите автомобили, които всекидневно преминават през града, но освен транзитния трафик, сериозен проблем са пребиваващите, които се налага да паркират в централните зони на града. Това превръща спирането на домуващи в близост до домовете им в почти невъзможно начинание.

Не случайно се обмислят и различни варианти за синя и зелена зона в града. Истината е обаче, че местата не достигат, което пък обосновава необходимостта от един по-комплексен и сериозен разговор за бъдещето на многоетажните паркинги и изобщо за търсене на мерки за справяне с паркирането. 

Благодарим за гражданската активност, проявена от нашия читател! Ако и вие искате да споделите добрия или лошия пример, нещо което ви притеснява или добра идея за града ни, информация и всичко, което ви вълнува - изпращайте ни вашите сигнали на редакционната ни поща: redaktor@trafficnews.bg

Ще се увеличи ли цената на Синя зона в Пловдив и къде ще изникне Зелена зона?Общината чертае схемите за новите места, които ще обхване платеното паркиране