Площадката в Прослав, която се намира до читалището, посреща всекидневно майките и техните малчугани с миризмата на канализация. За това сигнализират до TrafficNews  родители, които са крайно ядосани. За тях детското паркче е  занемарено и трябва да му се обърне внимание незабавно.

Родителите разказаха още, че лошата миризма се носи от шахта, която видимо има проблем, защото от нея извира мръсна вода. Те твърдят, че проблемът може да идва и от близкия строеж. Няколко пъти кметът на района е взимал мерки за проблема, но след кратко прекъсване мръсотията отново започва да извира.

След проверка на TrafficNews се установи, че лошата миризма се носи из целия детски парк, като на снимките ясно се вижда, че става въпрос за обратни води. Освен това проблем е и че не се почиства около съоръжения за игра. Това със сигурност не е място, на което деца могат играят безопасно.

Въпреки опитите ни се да свържем с ВиК, защото шахтата е тяхна собственост , никой не вдига на посочените дежурни телефони. Становище не получихме и от кмета на района, като с него също не успяхме да осъществим връзка.

Родителите апелират за бързо съдействие относно казуса, за да може просторният парк да бъде превърнат отново в безопасно място за игра.