Привлекателни отстъпки с до -42 процента от цената предлагат система от уебсайтове. Именно това съблазнило пловдивчанка да влезе в една от платформите, за да си поръча симпатична шапка, която струвала само 14 лева. До момента няма нищо шокиращо, освен цената за доставка, която възлиза на 999 лева с презокеански преход. 

Въпросният уебсайт е чужд, но автоматично се превежда на български език и има хиляди лайкове и доволни клиенти в социалните мрежи. 

Поръчката става с регистрация, след което се изисква въвеждане на лични данни и избор за получаване на доставката и плащането, което може да стане чрез кредитна карта, Paypal и плащане в брой чрез местния куриер на Speedy. Дамата въвела единствено име, адрес и телефон, след което натиснала "завършване на поръчката" и очаквала да и излезе каре с начина, по който да плати. Тогава забелязала, че всъщност финалната сума, която трябва да даде е над 1000 лева, за шапка струваща 14... Опитала да откаже поръчката, но тогава получила мейл за потвърждение, като дори не разбрала начина, по който ще става плащането. 

Нашата читателка споделя, че веднага изпратила писмено запитване дали може да отмени направената поръчка, тъй като времето до пристигане на пратката е в рамките на 10-20 работни дни и е невъзможно да заплати балнословната сума. 

След няколко часа от платформата и върнали отговор, който гласял: 

"Здравейте, автоматично се анулират поръчките. Поради поддръжката и оптимизирането на нашата система от уебсайтове трябва да затворим нашия онлайн магазин  за известно време. Извинете за това, че не можем да приемем никакви поръчки, а също така не можем да изпълним поръчката ви в момента. Извиняваме се за причиненото неудобство."

Отговорът успокоил пловдивчанката, но въпроса, свързан с огромната сума за доставка все още остава мистерия. Дали е грешка в системата, предвид оптимизирането на сайта, или наистина съществува такава безумно скъпа доставка не е ясно. 

След повторно запитване, колко възлиза всъщност доставката, на който и да било продукт, бил изпратен отново същия автоматичен отговор. 

Хубавата новина е, че сладката шапка на маргаритки се продава и в AliExpress за 4 долара и доставка... free.