Пловдивчанка за малко не погълна парченце стъкло, докато се храни с овесено барче. Tя се свърза с TrafficNews, за да разкаже неприятната случка, през която е преминала. Жената твърди, че е останала възмутена от съдържанието на хранителния продукт.

В неговия състав са изброени продукти като кокос, стафиди, какаови зърна и овесени ядки. Това обаче съвсем не се оказва така докато жената не усеща твърд предмет в устата си.

„В момента, в който отхапах парченце от барчето и започнах да дъвча, усетих че в консистенцията му има нещо, което не мога да сдъвча и веднага се усъмних, че нещо не е наред. Впоследствие отидох до мивката и веднага изплюх съдържанието, като се чу падане на предмет”, разказа тя.

След като се заглежда в него тя вижда, че това не е нито едно от изброените съставки, а стъкло. Към този момент не е ясно дали предметът наистина е бил стъкло или е нещо, което наподобява неговия вид, но едно е ясно- неговото място не е в продуктите за ядене.

Поглъщането на стъкло е изключително опасно, тъй като то може да прореже тъканите ни и да причини сериозна инфекция.

„За щастие парченцето стъкло не попадна в мен, защото реагирах бързо, но пораженията можеха да бъдат и фатални.”, каза жената.

Производители на барчето са фирмата „Sweet plus”, които произвеждат най-различни сладки изделия. Няколко пъти направихме опит да се свържем с фирмата производител, но така и не получихме отговор.

„Смятам, че за случая трябва да се сезира и Българската агенция по безопасност на храните, а производителите да извършват по-голям контрол, защото това е недопустимо”, допълни тя.