За поредна нагла проява от страна на шофьор, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

От изпратените кадри се вижда, че автомобил „Хонда” е паркиран на тротоара, а човекът сигнализирал за нередността, твърди че водачът на автомобила непрестанно извършва този тип нарушение.

„Възмутително е с пропуск за синя зона на бул. “Марица”, както и с пропуск за зелена зона кв. “Капана”, госпожата непрестанно да паркира на тротоара, през който минават възрастни хора, деца и майки с колички”, пише той.

Наличието на такива пропуски, дава право на водачите да паркират в районите, за които важат, но в случай, че става въпрос за място, на което може да се паркира автомобил.

В никакъв случай обаче не дава право на собствениците на пропуски да паркират където си поискат и най-вече на местата обозначени за пешеходци, а именно каквито са тротоарите.

„Дано другият път пообиколи малко квартала и си намери свободно място, както правят всички”, апелира нашият читател.

Жителите се чудят кое би могло да бъде следващото място, на което водачката ще позиционира автомобила си "може би скоро ще я видим и на някой покрив", шегуват се те.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg