Пловдивчанин твърди, че шофьор от градския транспорт в Пловдив умишлено се е опитал да го блъсне с автобус. За случилото се сигнализира потърпевшият, който смята, че мотивите на водача са били абсолютно неоправдани и не разбира поведението му.

Автобусът бил със запълнен капацитет, а свободни места е имало само на седалките, които се намират зад шофьора, разказа той. След като нашият читател се е настанил на една от седалките зад водача е започнал и спорът между тях.

Вижте и разказа на потърпевшия, който пожела да остане анонимен.

„На 15 април се качих в автобус от градския транспорт в Пловдив.  Линията е 99 и се придвижва от "Тримонциум" в посока Тракия. Автобусът беше пълен и само отпред имаше три свободни места. Две зад шофьора и едно самостоятелно, като аз се насочих към самостоятелно.

Щом седнах, шофьорът на автобуса избухна, че местата са заети за дрехите им, защото каза "Аз къде да си сложа дрехите, махай се!”. Аз не се примирих и отвърнах, че е нелепо автобуса да е пълен, да има 3 свободни места, които вместо да ги ползват граждани, той ги пази за дрехите си.

Последваха реплики. Аз се примирих донякъде и се опитах да запазя спокойствие, но с намерението да го снимам и да подам сигнал. Всичко се успокои, но щом слязох и се опитах да снимам номера, шофьорът на автобуса насочи машината към мен с ясното си съзнание да ме удари.

Най-интересното, е че хората станали свидетели на случващото се ми споделиха, че това е често явление, от което останах потресен и безмълвен”, разказа той.

Нашият читател твърди, че е отправил сигнал към полицията и до Община Пловдив. TrafficNews ще направи проверка по случая, като отправи запитване към ОП „Организация и контрол по транспорта”.