Да се прибереш от Англия и да караш със 180 км/ч по магистралата между София и Пловдив, защото бързаш за купон. Не само да го направиш, но и да се заснемеш и да се похвалиш за "подвига" в социалните мрежи. За тази поредна изцепка на пътя съобщи читател на TrafficNews.

Запрян Костов наскоро се завърнал от бригада в Англия в родната страна. Негови познати за възмутени от факта, че пристига в България и започва да гази правилата.

"Там работи и спазва правилата, а тук се прави на големия тешкар. Такива хора си взимат поука, след като направят белята. Нали знаете в Англия кара със 70 мили, защото глобите са жестоки и няма да го търпят", сочи нашият читател. Огранието за шофиране на магистрален път във Великобритания е 112 км/ч.

Повод за възмущението е видеоклип, публикуван собственоръчно от Костов в социалните мрежи, в което младият мъж сам снима километража си, докато се движи по АМ "Тракия" и чука 180 км/ч. "Слоганът" на клипа пък гласи "Когато те чакат да... /нарисувана бутилка шампанско, т.е. да пиеш/".

Възмутеният гражданин отбеляза, че превенцията е най-добрият начин да намалим смъртните случаи на пътя и че е повече от сигурно, че когато се хвалиш, че летиш по пътя, за да стигнеш до чакшата по-бързо, то едва ли възприемаш сериозността на нарушението, което правиш.