На Главната общинска полиция се разхождат на групи по 2-3 души, а в кварталите няма никой. Там хората са опънали софри между блоковете и си правят тържества като малки сватби. Кого лъжем с тази карантина и с тези ограничителни мерки не знам. С тези думи пловдивчанинът Николай Моралийски се обърна за съдействие към TrafficNews. 

Тъй като живее в Кючук Париж, днес сутринта  той станал свидетел как много хора от квартала се събрали да празнуват Първи май, без никой да им направи забележка. "Опънали са между блоковете маси, запалили са барбекютата, никой не носи маска. В същото време отивам на Главната - там хора няма. Обаче общински полицаи - колкото щеш" разказва Моралийски. 

Решава да подаде сигнал като отговорен гражданин. "Отидох в сградата на Общинска полиция , която е в Партийния дом и попитах дежурния дали обслужват целия град. Той ми отговори утвърдително, а след това го попитах защо тогава няма техни хора по кварталите. Каза, че центъра е с приоритет, но не се представи", разказва Моралийски.

"Патрулите ни са разпределени в целия град. Само че хората виждат повече тези в центъра , защото са пеша. Общинските полицаи, които са в кварталите се движат с автомобили. Когато гражданите искат да подадат сигнал за нарушение, могат да го направят на тел. 112. Градът е наситен с полиция и жандармерия и сигналът ще бъде отработен", коментира зам. кмета по сигурността Йордан Ставрев.