Полиция и прокуратура проверяват авторството на серия заплашителни имейли, изпратени до МВР, правителството и различни институции от пловдивчанин. 

Заплашителните писма са изпратени от 40 - годишен пловдивчанин, който се представя за зъботехник и фотограф, както и за активен участник в протестите. Възмутен от административните санкции, наложени на актьора Даниел Михайлов и Валентин Караджов, които замеряха здравния министър с яйца, въпросният мъж е подал виртуална кампания в тяхна защита.  Имейлите са с изключително нецензурно състояние, в които отправя клетви към служителите на реда, охраняващи протестите. Те са получени на различни мейли в МВР и други институции. Към униформените се обръща с думите гнусни ченгета, престъпници в униформа, слуги на мафията и бандитска шайка, и изразява недоволство от това, че изпълняват служебните си ангажименти, охранявайки обществени прояви.

Опълчва се и срещу това,че полицията следи за контрола за спазване на заповедите на здравния министър, като изтъква, че това е в грубо нарушение и погазване на основните човешки права. В писмата си отправя клетви "да изгорят домовете и семействата и най- тежкото - да погребат най- милото си и децата им да се разболеят от рак на белите дробове".