Пловдивчанин е приет в COVID-отделение, след като е дал 6 отрицателни теста за коронавирус. Това съобщи негов близък пред TrafficNews.bg. Преди една седмица Борис постъпил в кардиологията на УМБАЛ "Св. Георги". Още при хоспитализацията му бил направен PCR тест, който се оказал отричателен. Малко след това мъжът бил приведен в Клиниката по инфекциозни болести с грипоподобни симптоми, разказват негови близки пред медията ни. 

"От тогава до днес са му направени още 4 теста. Три от тях са отрицателни, а в момента се очаква резултатът от четвъртия", твърди негов роднина. По думите му обаче, въпреки че няма доказан коронавирус, Борис е бил настанен в една стая с пациент, чиято диагноза е потвърдена. 

"Той дели стая с болен от коронавирус. С 40 градуса температура е и с кислородна маска, твърди още мъжът.

Наш репортер потърси коментар от УМБАЛ "Св. Георги". След сигнала ни от ръководството на болницата образува вътрешна проверка по случая. Резултатите от нея ще бъдат ясни до дни. Междувременно близки на Борис се свързаха с редакцията ни, за да съобщят, че шестият пореден тест, който му е направен, се е оказал отрицателен. 

Според лекари, макар и изключително рядко има случаи , когато тестът не отчита вируса. "Ние лекуваме според симптомите и реалното състояние на пациента" категорични са медиците. 

Екипът ни ще следи за развитието на случая и ще информира за резултатите от назначената проверка.

Очаквайте подробности!