Контейнери в Центъра на Пловдив преливат от боклуци, докато от „Чистота“ твърдят, че извозват отпадъци всеки ден. Живущи в уличките зад Водната палата сигнализираха до TrafficNews, че имат сериозен проблем със сметоизвозването, което се случва рядко.

„Гледки като тази са всекидневие. Никой не събира и изхвърля боклука. Това се случва и на другите улици“, коментира читател на TrafficNews.

Снимките, пратени  до медията ни, веднага обаче бяха оборени с паралелен снимков материал, изпратен ни от инспекторите на ОП „Чистота“. Въпросните посетили мястото веднага след сигнала на медията ни, като на място въобще на заварили мизерия и мръсотия.

„Съдовете за смесен битов отпадък тип "бобър" на ул. "Хъшовска" и съседните улици, както и в целия град, се обслужват всекидневно, без почивен ден. Сметовозите събирали отпадъците от контейнерите на ул. "Хъшовска" всяка сутрин около 05:30 часа, заявиха от предприятието пред наш репортер.

Оказва се обаче, че на същото място преди време са били поместени два броя контейнера.  По настояване на граждани единият от тях е бил преместен, за да се освободи паркомясто, уведомяват от предприятието.

В този ред на мисли може да се окаже, че сметоизвозване има, но капацитетът на съдовете е недостатъчен. Поради тази причина от общинското предприятие добавят, че, ако хората от квартала желаят възстановяването му, могат да подадат заявление в кметството на район "Централен“.

 Снимки, пратени по читателския сигнал: 

Снимки, пратени ни до ОП "Чистота" :