Сметище се образува на бул.”Никола Вапцаров” №3 и причината за това е наглостта на шофьорите, които паркират всяка вечер пред контейнерите за отпадъци. Така това прави невъзможно извозването на боклуците от автомобилите на ОП "Чистота", а до момента няма санкциониран.

За абсурдното нарушение сигнализира читател на TrafficNews. Той разказа, че това е постоянен проблем там и въпросният автомобил от снимките паркира често на това място без да се интересува от чистотата. Очевидно за пловдивчаните е по-важно да имат място за паркиране отколкото чисти улици. Припомняме, че пред контейнери е забранено паркирането именно заради този проблем. 

Кой трябва да санкционира нарушителите? Къде е общинска охрана вечер след 17.00?” Това добави още нашият читател.

Медията ни се свърза с ОП „Чистота”, за да сигнализираме за проблема. От там съобщиха, че съгласно общинските наредби е забранено паркирането на автомобили пред контейнерите за отпадък, тъй като това възпрепятства редовното им обслужване по график.

В подобни случаи сметовозите правят повторен курс, за да съберат сметта, когато колите вече ги няма. Междувременно ОП "Чистота" сезира Общинса охрана и Общинска полиция за неправомерното паркиране, за което се налагат санкции. От общинското предприятие призовават шофьорите да не спират колите си пред контейнерите.

От тан добавиха още, че днес сутинта на въпросната улица контейнерите са обслужени, но за пореден път - при втори курс на сметосъбиращата техника.