За поредните проблеми с градски транспорт на Пловдив ни сигнализираха читатели на TrafficNews. Само за ден двама пловдивчани се оплакаха в редакцията ни от безумното поведение на шофьори на градски транспорт, а други от пълната липса на т.нар. по-късни автобуси.

„Рейсовете имат разписание, което е само на хартия. От шест месеца живеем в квартал Остромила и детето ми по никакъв начин в 20:50 часа неможе да хване автобус 113. Няма го, не съществува! В  разписанието му е до 21:30часа, но… Направете един обход в 20:00 часа да видите какво става на спирките и как хората се принуждават да си хващат таксита. После ни питат за кого да гласуваме“, пише единият от нашите читатели.

Докато едни пловдивчани чакат автобусите фантоми, други биват подминавани от шофьорите на градски транспорт.

„Тази вечер по линия №17 в разстояние на 15 минути в 19.45 на спирката на хотел Landmark минаха два автобуса на въпросната линия.  Въпреки ръкомаханията ни, те не спряха! Докога ще има такива безотговорни шофьори, или е такава политиката на фирмата която стопанисва линия № 17?“,пише пловдивчанката.

Всичко това се случва на фона на предизборните обещания на кандидат-кметовете, че ще наблегнат сериозно на градския транспорт, който да бъде превърнат в атрактивен за пловдивчани. Самите превозвачи пък постоянно искат още пари за услугата, тъй като били на загуба.

Очаквайте проверката от сигналите на пловдивчани от ОП „Организация и контрол на транспорта“!