Опасни клони покриват жилищна и офис сграда в центъра на Пловдив. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.

Живущи и собственици на ул. „Васил Левски” в квартал „Северен” се притесняват от опасните клони, които покриват фасадата на сградата и буквално влизат в домовете им.  

Освен, че не им позволяват да отворят прозорците си, клоните създават и предпоставка за инциденти. Зачестилите бури и силни ветрове в Пловдив последните седмици нанесоха множество щети по сгради и леки автомобили. При една нова буря не е изключен и по-сериозен инцидент, оплакаха се гражданите. Освен, че застрашават недвижимото имущество, клоните представляват заплаха и за пешеходците.

Недоволството не живущите е породено и от факта, че след подадена жалба към Район „Северен” на Община Пловдив има официален отговор, че  молбата е удовлетворена и е издадена заповед за премахване на клоните откъм фасадата на сградата и оформяна на короната на дървото.

Заповедта е от 05.11.2020г. и следва да бъде изпълнена от ОП „Градини и паркове”.

"Няколко пъти звънях по ведомствата и накрая ми казаха, че имат други приоритети. Трябва ли да падне дървото, да разбие жилищата ни, а след това да съдим общината?", пита адв. Иванка Георгиева, която има жилище в сградата. 

TrafficNews се свърза с общинското предприятие, от където ни уведомиха, че до края на следващата седмица опасните клони ще бъдат премахнати.