Каруца в Пловдив пренесе мнозина водачи в Кършиака в боливудски филм. Превозното средство наподобяваше на влак в Мумбай, на който винаги има място за още един. Също като в индийските филми, действието се развива на забавен каданс, докато „кочияшът” маневрира по един от най-товарения булевард в Пловдив.

Читател на TrafficNews изпадна в комична, и в същото време абсурдна ситуация. Колата му е била засечена от каруца, излизаща от паркинга на ритейл парка на булевард „България”. Тегленото от кон превозно средство се е впуснало в трафика, преминавайки всички ленти за движение. Със завидна лекота и няколко помахвания на ръката, кочияшът си проправил път към целта – крайна лява лента. Това не е било единственото шокиращо във  ситуацията. В каруцата са били натоварени близо 15 души, смушени един в друг.

Пловдивчани споделиха, че мъжете са налазили превозното средство досущ като индийците – гратисчии в Мумбай.

„Мъчат горското животно в тая жега. Но се иска и умения в час пик, с една конска сила, да се престроиш в най-лява лента”, пише читател на TrafficNews.bg. 

Освен, че каруцата е опасна, същата се движи в разрез със закона. От 2013 г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет.