Мерките и призивите за добросъвестно поведение за пореден път бяха погазени, този път - от група младежи. Както се вижда от видеото, с което медията ни разполага, те са си спретнали шумно частно парти край Велинград. Купонът е по повод рожден ден, а за младежите думите "дистанция" и "дисциплина" остават чужди, докато се къпят в минаралния басейн и пеят с цяло гърло. 

Това съвсем не е изолиран случай. Припомняме, че в през целия вчерашен ден хората се блъскаха един друг в хранителните хипермаркети, една снимка от „Джъмбо” сложи всички в малкия си джоб. Популярният магазин за коледна украса, подаръци и домашни потреби буквално се пука по шевовете.

Междувременно от националния щаб заявиха, че случаите на коноравирус са намалели през последните две седмици. Според проф. Кантарджиев това се дължи на мерките и осъзнатостта на хората. Ако тенденцията продължи, ще можем да празнуваме Коледа и Нова година с още две-три семейства, обяви още той.

Възможна ли е Коледата тази година? Преценете сами:

Нови „Джъмбо” снимки, или Коледата (не)възможнаОгромни опашки се вият пред хипермаркета, а мерките отидоха на заден план пред украсата и подаръците